Tietovisojen käyttö ja eteneminen

Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia ​​tapoja estää käyttäjän pääsy tietovisaan. Tietovisat vaikuttavat kurssin etenemiseen. Voit myös myöntää todistuksia, käyttää aikarajoja, asettaa läpäisypisteitä, rajoittaa tietokilpailun uusintoja ja paljon muuta.

Huom.
Tietovisojen käyttö- ja etenemisasetukset asetetaan tietovisakohtaisesti. Niitä ei voida asettaa globaalisti.

Sisällysluettelo 

Tietovisan käyttöasetukset

Kurssin etenemisen lisäksi on olemassa kaksi päätapaa, joilla voit rajoittaa pääsyä tietovisaan.

Tietovisa 1 1
 1. Siirry kohtaan “Kurssialusta” > “Tietovisat”
 2. Napsauta tietovisaa, jota haluat muokata
 3. Napsauta “Asetukset”-välilehteä
 4. Etsi “Tietovisan käyttöasetukset” -osa

Tietovisan edellytykset

Voit valita yhden tai useampia tietovisoja tietovisojen edellytyksiksi. Valitsemasi tietovisa(t) on suoritettava ennen tämän tietovisan aloittamista.

Tietovisa 2 1
 • Napsauta “Tietovisa edellytykset” -kohdan vieressä olevaa ruutua
 • Etsi ja valitse tietovisan nimi
 • Napsauta kyseistä tietovisan lisätäksesi sen edellytykseksi

Jos käyttäjä yrittää päästä tietovisaan ennen ennakkoehtojen suorittamista, hän näkee tietovisasivulla viestin, jossa luetellaan tietovisan nimi(et), joka on suoritettava ensin.

Vain rekisteröidyt käyttäjät

Voit myös sallia vain rekisteröityneiden käyttäjien pääsyn tietovisaan. Ota tämä asetus käyttöön valitsemalla ruutu. Tämän asetuksen yleisiä käyttötarkoituksia ovat:

 • Jos hallinnoit tietovisaa lyhytkoodin kautta ei-kurssin sivulla
 • Jos sinulla on tietovisa “Avoin” -kurssilla (katso kurssille pääsy-asetukset), mutta haluat vain todennettujen käyttäjien pystyvän osallistumaan tietokilpailuun.

Tietovisojen etenemis- ja rajoitusasetukset

Nämä asetukset liittyvät tietovisan läpäisemiseen (montako prosenttia vastauksista on oltava oikein), todistusten myöntämiseen, aikarajoihin ja montako kertaa visaan voi osallistua uudelleen.

Tietovisa 3 1

Läpipääsyyn vaadittava tulos

Läpipääsyyn vaadittava tulos edustaa prosenttiosuutta, jonka käyttäjän on saavutettava ennen tietokilpailun katsomista täydelliseksi. Tämä estää käyttäjää siirtymästä eteenpäin kurssilla, kunnes hän on läpäissyt tietokilpailun.

Tämän on oltava luku välillä 0–100.

Vihje
Aseta tämä arvo arvoon 0, jos haluat käyttäjän pystyvän jatkamaan kurssia heti tietokilpailun jättämisen jälkeen heidän tuloksestaan ​​riippumatta.

Tietovisatodistukset

Jos haluat myöntää käyttäjälle todistuksen tästä tietovisasta, voit valita todistuksen täältä. Sinun on ensin luotava todistus.

 • Napsauta avattavaa “Etsi tai valitse todistus…”
 • Valitse todistus luettelosta

Kun olet valinnut todistuksen, sinulla on mahdollisuus valita pistemäärä, joka käyttäjän on saavutettava todistuksen myöntämiseksi. Tämä voi olla erilainen kuin yllä oleva tulos. Esimerkiksi käyttäjä voi läpäistä tietovisan 80-prosenttisesti, mutta häneltä voidaan vaatia 90-prosenttisen pistemäärän saaminen todistuksen myöntämiseksi.

 • Kirjoita pistemäärä myönnetyn todistuksen vieressä olevaan kenttään

Tietovisan uudelleen yritykset

Täällä voit hallita tietovisojen uudelleen yritysten lukumäärää, joka käyttäjällä voi olla. Jätä tämä asetus pois käytöstä rajoittamattomien toistojen sallimiseksi.

Rajoitetaan sallittujen uusintojen määrää:

 • Aktivoi vaihto rajoittaaksesi tietokilpailujen palautuksia
 • Kirjoita sallittu uusintakertojen lukumäärä sallittujen uudelleentoistojen lukumäärän viereen
 • Voit asettaa uusintarajoituksen koskemaan kaikkia käyttäjiä, vain rekisteröityneitä tai vain nimettömiä käyttäjiä
 • (Valinnainen) Valitse valintaruutu, jos haluat käyttää evästeitä seuraamaan nimettömien (kirjautumattomien) käyttäjien palautuksia

Kysymyksen loppuun saattaminen

Ota tämä asetus käyttöön, jos haluat käyttäjän vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. He eivät voi lähettää tietovisaa, ennen kuin kaikkiin kysymyksiin on vastattu.

Jätä käytöstä, jotta käyttäjät voivat lähettää tietovisan vastamatta kaikkiin kysymyksiin. Kysymyksiin, joihin ei vastata, merkitään väärin.

Määräaika

ld quiz time limit frontend

Ota Aikaraja -vaihto käyttöön, jos haluat rajoittaa käyttäjän käyttämää aikaa tietokilpailuun. Tietokilpailu lähetetään automaattisesti määritetyn ajan kuluttua.

Kirjoita ‘Lähetä automaattisesti jälkeen’ -kohdan vieressä aika muodossa HH: MM: SS (tunnit, minuutit, sekunnit). Tässä on esimerkki yhden tunnin, 30 minuutin aikarajasta.

Tietovisa 4 1

Jätä tämä asetus käytöstä, jotta käyttäjällä on rajoittamaton aika suorittaa tietokilpailu.